A sportegyesület versenyzői, edzői és kísérői augusztus 22-én szombaton hajnalban indultak el az 1800 km-es útra, holnap kezdődnek a mérkőzések.
A spanyolországi Baszkföld egyik legismertebb és legszebb városa, San Sebastian ad otthont a 2015.évi WAKO Kadett, Junior Kick-box Európa-bajnokságnak augusztus 22-29-éig. A Perfect Change-Metex'05 Controll Sportegyesület 9 válogatott versenyzővel vesz részt a rangos kontinensviadalon, ahol Európa közel 2000 kick-boxosa mérkőzik meg a legjobb helyezésekért

A magyar és a nemzetközi kvalifikációs versenyek május végén befejeződtek, így már akkor realizálódott a válogatottak köre. Az egész nyáron át tartó kemény felkészülési időszak június közepétől indult, majd július végén a 10 napos csopaki edzőtáborban, napi három edzéssel, rengeteg váltott ellenfeles küzdelemmel folytatódott. Augusztus elejétől ismételten Szombathelyen készülnek a sportolóink, jelenleg az utolsó simításokat végezzük a rövidebb, de magas intenzitású „pörgetős” edzésekkel.

A sportegyesület versenyzői, edzői és kísérői augusztus 22-én szombaton hajnalban indultak el az 1800 km-es útra, majd vasárnap 10 órakor a mérlegeléssel kezdetét vette az év legjelentősebb utánpótlásversenye. A mérkőzések augusztus 25-29-éig zajlanak. Az előzetes nevezések szerint és az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva óriási mezőnyre kell számítanunk, szinte valamennyi sportolónk a 16-os tábláról kezdi meg az Európa-bajnoki szereplést.

Dancsó Zoltán edző: A kilenc versenyző közül Vancsik Petra, Viszket Borisz, Bolfán Ákos, Jurasits Ákos és Szmolek Emanuel újoncnak számítanak, életük első Európa-bajnokságán vesznek részt. Ettől függetlenül szeretném, ha önmagukhoz mérten jól teljesítenének. Bárdosi Sándor a tavalyi junior VB bronzérmese, Szász Krisztofer kadett világbajnokunk, Bolfán Ádám, aki 2014-ben erős mezőnyben 8 között végzett és Grünczeisz Patrik rutinosabb versenyzőnek számítanak, ezért érthető, ha tőlük kicsit magasabbak az elvárásaim, azonban egyiküknek sem lesz könnyű dolga, ha Európa-bajnok akar lenni. A felkészülésünk és remélhetőleg a formaidőzítés is jól sikerült, innentől csak rajtuk múlik, ki hogyan él majd a lehetőségeivel.

Résztvevők:

Viszket Borisz: kadett II. -42kg light-contact, kick-light
Bolfán Ákos: kadett II. -47kg light-contact, kick-light
Szász Krisztofer: kadett II. -52kg light-contact
Jurasits Ákos: kadett II. -57kg kick-light
Bolfán Ádám: kadett II. -63kg light-contact, kick-light
Szmolek Emanuel: kadett II. -69kg light-contact
Vancsik Petra: junior -55kg light-contact, kick-light
Grünczeisz Patrik: junior -57kg light-contact, kick-light
Bárdosi Sándor: junior -79 kg light-contact, kick-light