Bábszínházi előadások és koncertek várják a közönséget a pénteken kezdődő 14. Vidor Fesztivál programsorozatába illeszkedő Kultúr-szigeten, Nyíregyházán.
A fesztivál nagyrendezvényei mellett fontos, hogy kisebb, flashmob-jellegű megmozdulásokkal programokat kínáljanak a rendezvény idejére a Kossuth térre látogatóknak - mondta Ulrich Attila alpolgármester az esemény beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

A Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren berendezett sziget a fesztivál ideje alatt, augusztus 28. és szeptember 5. között várja a közönséget. A programban összesen hét bábelőadást mutat be délutánonként a Burattino Bábszínház, az előadások után pedig táncos előadásokat, zenés gyermekműsorokat, valamint élőzenekaros koncerteket tartanak. Szeptember 4-én a városi tehetségkutató helyezettjei mutatják be produkciójukat, esténként pedig retró diszkót rendeznek.

  1. Agatha Christie ismeretlen műveire bukkantak
  2. Tízezer méhet láttak el nyomkövetővel
  3. Sumákolnak az Antall József Alapítványnál
  4. Alkonyati szarvasbőgés-hallgató a Gemencben
  5. Az LMP börzékkel segítené a tanévkezdést
  6. Bekeményít a fehérvári kosárlabdacsapat

A központ előtti téren emellett széles gasztronómiai kínálattal, ételekkel, sörökkel és pálinkákkal is várják a nyíregyháziakat - tette hozzá az alpolgármester.

A pénteken kezdődő 14. Vidor Fesztivál kilenc napja alatt 49 helyszínen csaknem négyszáz programot kínálnak a közönségnek. A fesztivál világzenei színpadán idén az olasz Bandadriatica, a Maliból érkező Bassekou Kouyate & Ngoni Ba, a kolumbiai Sidestepper, valamint a kínai Hanggai lép fel, a hagyományos színházi programban pedig tizenhat, az elmúlt évben bemutatott vígjátékot és egy cirkuszi előadást tekinthet meg a közönség a legismertebb hazai társulatok előadásában.

A kilenc utcaszínházi és öt bábelőadás mellett esténként kilenc magyar játékfilmet vetítenek le a Kossuth téren és a Cinema Cityben, a megyei könyvtárban és a kulturális központban pedig számos kiállítás nyílik meg a fesztivál ideje alatt.

Forrás: MTI