Egyik gárda sem jutott a főtáblára, pénzügyileg mégis megérte a néhány nyári mérkőzés.
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az idei szezontól megemelte a nemzetközi kupákban szereplő csapatoknak kiosztott pénzt. Ennek értelmében már az a csapat sem járt rosszul, amelyik az első kör után kiesett az Európa Liga selejtezőjéből.

A csakfoci.hu azt írja, a legjobban a Videoton járt, hiszen ők két párharcot játszottak a BL-ben, egyet pedig a második számú sorozatban. A székesfehérvári gárda már a bajnoki címnek köszönhetően is bezsebelt 250 ezer eurót.

A walesi The New Saints elleni továbbjutás, a fehérorosz BATE Borisov elleni kiesés, valamint a lengyel Lech Poznan elleni búcsú további 930 ezer eurót hozott a konyhára. Így nagyjából 400 millió forintot könyvelhetett el a csapat UEFA-pénzként.

A DVSC-TEVA az Európa Ligában volt érdekelt, az itt megvívott két győztes és egy vesztes párharc is 630 ezer eurót jelentett a debreceni klubnak.

A két fővárosi csapat, a Ferencváros és az MTK összesen egy párharcot nyert a háromból. A Fradi a Go Ahead Eagles elleni simán továbbment, majd a Zeljeznicar már túl nagy falat volt. A zöld-fehér alakulat így is kapott 410 ezer eurót.

Az MTK már az első körben esélytelen volt a Vojvodina ellen, de ez a 180 perc is 200 ezer euróval gyarapította a klub kasszáját.