A savas hatású ételek, amelyek még ráadásul tele vannak cukorszármazékokkal, az egész szervezet pH-szintjét felborítják, és betegségeket okozhatnak, de a fogazatot is tönkretehetik.
Elsősorban a mesterségesen feldolgozott és becsomagolt élelmiszereket kell kerülni, továbbá a savas, édes üdítőket is jobb, ha az üzletekben hagyjuk. Helyettük igyunk tiszta forrásvizet, együnk nyers, házi zöldségeket, gyümölcsöket, húst. Mindenképp hagyjunk fel a dohányzással, az alkoholfogyasztással
Készíthetünk saját fogkrémet, hiszen az üzletekben kapható termékek sokszor olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek több kárt okoznak, mint hasznot.

Íme a recept: 6 evőkanál szódabikarbónát keverjünk el 6 evőkanál kókuszolajjal, adjunk hozzá 10–15 csepp bio illóolajat, amely a leginkább tetszik, például levendula, borsmenta, eukaliptusz, citrom, narancs, rozmaring, fahéj. És ezzel mossunk naponta háromszor fogat.

A fogínygyulladás megelőzése érdekében próbáljuk ki egy régi ájurvédikus gyógymódot, az olajrágást, amely bio olajas szájöblítést jelent. A legjobb a szezámmag-, vagy a kókuszolaj. Egy evőkanállal vegyünk be a szánkba, és 3–5 percig jó alaposan „rágjuk össze”, öblögessünk, majd köpjük ki.

Ez az egész szájüreget fertőtleníti, így fogszuvasodást okozó baktériumokat is elpusztítja.

Forrás: Filantropikum.com