Csaknem ezer embert vettek őrizetbe az utóbbi egy hónapban Venezuelában annak a nagyszabású biztonsági műveletnek a keretében, amelyet a kormány a lesújtó bűnözési statisztikai adatok miatt kezdeményezett.
Helyi tisztségviselők beszámolója szerint a rendőrök összesen 931 személyt – köztük 113 külföldit – fogtak el július 12. óta, amikor a belügyminisztérium megindította a Népfelszabadítási Műveletet.

Gustavo González López belügyminiszter helyi idő szerint szerdán közölte, hogy a jelenleg a 24 közigazgatási egység felében zajló összehangolt akcióban a biztonsági erők 16 799 tagja vesz részt. A dél-amerikai ország legveszélyesebb övezeteit célba vevő hatósági fellépés során 52 bűnöző vesztette életét a rendőrökkel történt összecsapásokban. A tájékoztatás szerint “lefejeztek” 27 bűnbandát, lefoglaltak egyebek között 1017 darab fegyvert és 115 járművet.

A tárcavezető kiemelte, hogy az egyik legveszélyesebbnek tartott szövetségi államban, az ország középső részén található Mirandában 3150-en vettek részt a biztonsági műveletben, amelynek során 223 embert vettek őrizetbe, és az összes elkobzott fegyver 89 százaléka innen származik.

A közbiztonság hiánya a 28 milliós Venezuela egyik legnagyobb problémája: a kormány és a venezuelai erőszak-cselekményeket figyelő nem kormányzati szervezet, az OVV

Forrás: metropo