Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában:

Kontinensünk fölött nem figyelhető meg markáns ciklon-, illetve fronttevékenység, az időjárást döntően egyetlen hatalmas kiterjedésű anticiklon alakítja, amelynek középpontja a Balti-tenger térsége fölött található. Ennek ellenére nem mindenütt nyugodt az idő: az említett nyomási maximumtól délre egy magassági hidegörvény sodródik lassan nyugat felé, és ennek a légköri képződménynek, valamint az anticiklon déli peremén a Kárpát-medence délkeleti, illetve a Balkán-félsziget északi részén a nyomási mezőben kialakult ciklonalitás miatt adottak a felhő- és csapadékképződés feltételei, eső, zápor, zivatar egyaránt előfordul, helyenként igen nagy mennyiségű csapadék hullik. A szárazföld többi részén egyértelműen a napsütésé a főszerep, inkább csak az Alpok környékén, valamint a Brit-szigetek közelében örvénylő ciklon hatására az óceáni partvidéken több a felhő. A hőmérséklet csúcsértéke Európa nagy részén jellemzően 22 és 27 fok között alakul, de az Alpok-Kárpátok-Fekete-tenger sáv mentén 20 fok alatti, az Ibériai-félszigeten pedig 35 fok fölötti értékek is előfordulnak. A Kárpát-medence időjárásában szombat estig lényeges változás nem várható: a medence délkeleti felén lesz továbbra is több a felhő és a csapadék, és mindennek következtében napközben hűvösebb az idő.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Az Alföld nagy részén általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és ismétlődő eső, zápor várható. Az Északi-középhegység térségében pénteken is, szombaton is több órás napsütésre lehet számítani, kis eséllyel fordulhat elő záporeső. A Dunántúlon fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és a déli, délkeleti részein éjszaka és szombaton délelőtt is több helyen valószínű eső, zápor, majd északnyugat felől egyre szakadozottabbá, illetve gomolyosabbá válik a felhőzet, gyengül a csapadékhajlam. Az északkeleti szél időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségében helyenként 10 fok alá hűlhet le a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a tartósan borongós, csapadékos tájakon 17 és 21, másutt 22 és 25 fok között várható.
  
Forrás: MTI