Gyorsított eljárásban egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélt a Székesfehérvári Járásbíróság egy bolgár állampolgárt, akit három évre kiutasítottak Magyarországról - közölte a Fejér Megyei Főügyészség az MTI-vel.
Mint írták, a bolgár gyanúsított augusztus 17-én Budapesten korábbi ismeretlen személyekkel létrejött megállapodás alapján 9 szíriai állampolgárt vett fel gépjárművébe, hogy őket Németországba szállítsa. Őt gyorsított eljárásban ítélték el, a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet pedig elkobozták. Az ítélet jogerős.

Közölték továbbá, hogy a Székesfehérvári Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indítványozta egy magyar és egy román állampolgárságú gyanúsított előzetes letartóztatását is. 

  1. Luc Besson magyarországi forgatáson gondolkodik
  2. Az elmúlt öt év egy szóval: korrupció
  3. Az óvodások 90 százaléka ingyen étkezhet
  4. Új arculattal indulnak a Miskolci Szimfonikusok
  5. Vizsgálják egy pedagógus Facebook-posztjait
  6. Egy kihalt oroszlánfaj leletére bukkantak

A magyar gyanúsított 4, a román pedig 14, érvényes úti okmánnyal nem rendelkező szíriait vett fel, hogy Németországba vigye. A járásbíróság elrendelte mindkettejük előzetes letartoztatását.

Forrás: MTI