A Világgazdaság pénteki számában ír arról, hogy bírósághoz fordult a társaság. Így akár már augusztusban újra pályázhatnának, ha helyt adnak kérelmüknek.


A Közgép Zrt. jogorvoslatért fordult a Közigazgatási Munkaügyi Bírósághoz és a céget a közbeszerzési pályázatoktól eltiltó határozat végrehajtásának felfüggesztését kérte – értesült az újság. A társaság továbbá kezdeményezte, hogy a bíróság vizsgálja felül és semmisítse meg a döntést. A cég kérelmének ugyan nincs halasztó hatálya, de amennyiben helyt adnak a beadványnak, akár már augusztusban újra pályázhatnának – állítja a Világgazdaság a cikkében.

A Közgépet elmarasztaló, a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) által hozott határozat alapján a cég elesik minden folyamatban lévő illetve a következő három évben induló közbeszerzési pályázattól. A KDB megállapította, hogy a Közgép Zrt. az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság által kiírt Győr-Gönyü Országos Közforgalmú Kikötő infrastrukturális továbbfejlesztésére kiírt pályázatában hamis adatokat szolgáltatott. A cég azonban úgy véli, hogy már a tárgyalás során is tételesen bebizonyította, hogy a törvényeknek megfelelően, jóhiszeműen és az elvárható gondossággal járt el ajánlatának benyújtásakor. A Közgép szerint a döntőbizottság határozata önmagában is ellentmondásos, mert bár több ponton is megállapította, hogy a közbeszerzési eljárás során nem jogszerűen jártak el a Közgéppel szemben, mégis helybenhagyta az ajánlatkérő jogsértő döntését.