A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényszekciójának forgalma 36,26 milliárd forint volt a héten, ez mintegy 7,5 milliárd forinttal több az előző hetinél.


A BUX 0,92 százalékos emelkedéssel, 22 588,99 ponton zárt pénteken. A vezető részvények közül mindössze a Mol és a Richter árfolyama erősödött a héten.

Hétfőn a nemzetközi hangulatot követte a magyar piac, 1,04 százalékos csökkenéssel 22 151,40 ponton zárt. A kereskedők a szerda esti amerikai kamatdöntéssel kapcsolatos bejelentésére vártak.

Kedden szintén a nemzetközi trenddel haladt együtt a BUX, amely összességében alacsony forgalomban erősödött, a vezető részvények közül kiemelkedően teljesített a Richter.

Szerdán szakértő szerint a BÉT-en szerdán érdektelen kereskedés folyt, miközben a magyar vezető részvények vegyesen zártak. 

Csütörtökön közepes forgalomban enyhén emelkedett a BUX, a nap nyertese a Richter volt, miután a negyedéves jelentése jobb lett a vártnál. Miután az Egyesült Államok GDP adata viszont rosszabb lett a vártnál, az európai tőzsdék indexei nulla körüli változással reagáltak csütörtök délutánig. Nem serkentette a befektetőket az sem, hogy - hírek szerint - az IMF kimarad a görög mentőcsapatból.

Pénteken gyakorlatilag egész nap a nullához közeli nagyon szűk sávban mozgott a BUX forgalma, délután pörgött fel egy kicsit a kereskedelem. Szakértők szerint tipikus nyári nap volt a tőzsdén.

A Mol árfolyama 1,58 százalékkal 14 760 forintra nőtt. Az OTP-részvények ára 0,95 százalékkal 5745 forintra csökkent. A Magyar Telekom árfolyama 0,73 százalékkal 406 forintra esett. A Richter-papírok árfolyama 4,10 százalékkal 4496 forintra emelkedett.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1679,05 ponton zárt pénteken, ez 0,71 százalékos esés az egy héttel korábbi záráshoz viszonyítva.

Forrás: MTI