A Fidesz szerint jelenleg béremelés, adócsökkentés és több munkahely segíti a dolgozókat, míg a szocialisták kormányzásuk alatt félmillió embert tettek munkanélkülivé, a fizetéseket túladóztatták, a sorozatos megszorításokkal és a családok eladósításával keservessé tették a megélhetést.
A kormánypárt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő napközben tartott sajtótájékoztatójára reagált, amelyen az ellenzéki politikus azt mondta, a kabinet nem a dolgozó emberek érdekét szolgálja, ezért „jó értelemben vett bérharc” nélkül tovább nő a szegénység Magyarországon.

"A baloldal ma is előbb adna munkát és segélyeket a bevándorlóknak, mint a magyar embereknek" - fogalmaz a Fidesz, majd kiemelik, a polgári kormány megbecsüli a dolgozókat, a foglalkoztatáspolitikai reformoknak köszönhetően huszonhárom éve nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint ma.

A Fidesz célja, hogy a magyar dolgozók fizessék Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját, ezért jövőre tovább csökken az szja - fejtik ki, majd megjegyzik, a tartósan alacsony inflációnak köszönhetően a fizetések ma megőrzik értéküket, két és fél éve töretlen a reálbérek növekedése.

A kormánypárt emellett arra is kitér, hogy 2010 óta minden évben nő a minimálbér és béremelési programot indítottak a rendőröknek, a katonáknak, a tűzoltóknak, az ápolóknak, az orvosoknak, a pedagógusoknak, a szociális és gyermekvédelmi dolgozóknak.

Forrás: MTI