Felnőtt és korosztályos válogatott játékossal, illetve egy amerikai irányítóval erősítette meg keretét a TLI-Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata.
Az egyesület keddi sajtótájékoztatóján Balássi Imre elnök jelentette be, hogy Lóránt Péter Olaszországból tért haza, és kétéves szerződést kötött a csapatával, illetve sikerült szerződtetni a magasbedobóként és erőcsatárként is bevethető Filipovics Márkót

Lóránt, a felnőtt nemzeti csapat erőcsatára a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: szép és merész jövőképet festett fel számára a klub, ezért választotta a fehérváriakat.

A júliusban Székesfehérváron rendezett B-csoportos utánpótlás Eb-n a magyar válogatott egyik kulcsjátékosának számított Filipovics elsősorban az U21-es csapatban szeretne minél többet játszani, de a felnőtteknél is megküzd majd a játékpercekért.

  1. Lengyelország nem fogadja el a menekültkvótát
  2. Fejlesztették a készenléti szervek mobilhálózatát
  3. Polgármestert választanak Balatonszabadiban
  4. Hatezer repülőgép kell Kínának 20 éven belül
  5. Az UEFA megbüntette a Debrecent
  6. A jeruzsálemi boltosok perrel fenyegetőznek

Dávid Kornél szakmai igazgató beszélt az új amerikai irányító érkezéséről: Kenny Chery a Baylor egyetemről érkezik Székesfehérvárra. Dávid jellemzése szerint sokoldalú játékos, biztos kézzel dobja a triplákat és a büntetőket is.

A szakmai igazgató hozzátette, a csapat keretében még várhatók változások, de a kedden bemutatott játékosoktól azt várják, hogy húzóemberekké, példaképekké váljanak a felnőttek és az utánpótlás korú kosarasok számára is.

A júniusban szerződtetett új vezetőedző, Dzunics Braniszlav szerint Lóránt és Filipovics személyében két kiváló játékossal bővült a keret. Hangsúlyozta, most azon dolgoznak, hogy csapatként is jól funkcionáljon az együttes az előttünk álló szezonban.

Balássi Imre az igazolásokkal kapcsolatban azt is jelezte, hogy azokkal kifejezik céljaikat is: visszakerülni a legjobbak közé az élmezőnybe és építeni az utánpótlásra. 

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármester úgy véli, hogy az igazolásokban már látszik a fejlődés, ezért a szurkolókkal együtt sikereket vár az októberi rajton.

A csapat szeptemberi, a bajnokságot megelőző programjával kapcsolatban Halm Roland ügyvezető elmondta: előbb a komárnói együttessel játszanak két felkészülési összecsapást, majd Nagyváradon, Szombathelyen és Székesfehérváron szerepelnek egy-egy tornán, az október 3-i Zalaegerszeg elleni bajnoki rajtot megelőző utolsó mérkőzésüket a Kaposvár ellen vívják szeptember 29-én.

Forrás: MTI