A termelői piacon elsősorban a badacsonyi régióban élő és termelő gazdák árulnak friss zöldséget, gyümölcsöt, kézműves élelmiszereket. A szervezők minden szombaton egyéb vásárló­csalogató programokkal is várják az érdeklődőket.


Új termelői piac nyílik közvetlenül a Balaton partján, az északi part legújabb strandja mellett, Badacsonylábdihegyen. A július 18-tól szeptember végéig minden szombat délelőtt tartandó termelői piacnak a  nemrég megnyílt Herczeg Ferenc strand melletti sétány ad helyet, így a piacozást jó idő esetén össze lehet kötni egy kis strandolással is. A termelői piacon elsősorban a badacsonyi régióban élő és termelő gazdák árulnak friss zöldséget, gyümölcsöt, kézműves élelmiszereket. A szervezők minden szombaton egyéb vásárló­csalogató programokkal is várják az érdeklődőket.

A piacot pályázati támogatással és az önkormányzat egyetértésével egy olyan helyi kötődésű család kezdeményezte és működteti, amelynek lassan száz éve van szőlőültetvénye a településen. A Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézettől idén nyert pályázat segítségével nem csupán a piacot hozzák létre, hanem Badacsonylábdihegyen kialakítanak egy termelői központot is, ahol az információkon és képzéseken túl a helyi termelők piacra jutását is segíteni kívánják.

A Badacsonyt megkerülő kerékpárútról is könnyen megközelíthető termelői piac első alkalommal szombaton, 7 és 14 óra között várja az árusokat és a vásárlókat. Az első piaci napon a szervezők néptánc- és kézműves-bemutatóval, játszóházzal, állatsimogatóval, népi játékokkal és termékkóstolóval készülnek.