A 2015-ös őszi képregénybörzére egy csapat fiatal magyar alkotó is szeretné megmutatni, hogy a horror/thriller képregény műfajnak itthon is vannak rajongói - és alkotói is. 


Ehhez elkészítenének egy antológiát, mely több rövid történetet és illusztrációt tartalmazna fekete-fehérben, itthon már elismert és (még) kevésbé ismert művészek közreműködésével. Van köztük grafikus, író, illusztrátor, újságíró, családapa, ami azonban mindegyiküket összeköt, az a vizuálisan és témájában is elborult, mélyebb tartalmú képregények iránti szeretet.

Az antológia 72 oldalán több groteszk és sötét tónusú grafika formájában taglalnak olyan kérdéseket, amelyekkel minden ember találkozhat a hétköznapok során: egyaránt felbukkan a modern társadalom kritikája, az egyén személyisége és fejlődése, a magány, a szerelem, csakúgy, mint az álomszerűen absztrakt, már-már abszurd gondolatok. Csáth Géza adaptációtól (A kályha, A kék csónak novellák) kezdve egészen a baljós Gyertya Erőd foglyainak szenvedéséig, a nyolcvanas évek gengszterfilmjeiből merítő, embertestbe bújtatott állatok kaszabolásáig tart a spektrum, minden alkotóból egy-egy különleges szeletet megmutatva.


A termékeny alkotói csapat célja, hogy a megjelenés ne egyszeri alkalomra szóljon, és még több kiadvánnyal, akár rendezvénnyel járulhassanak hozzá a magyar képregény műfaj fejlődéséhez és gazdagításához.

A pakkok tartalmaznak posztereket, amelyeket a képregények rajzolói, illetve Borbás Róbert tetoválóművész és Brunszkó László street art művész készítenek el. Továbbá jegyzetfüzet, és minden támogató részére egy könyvjelző teszi teljessé a kínálatot. Egyedül a posztereket tudják külföldre postázni. A kitűzött összeg a képregények, poszterek, jegyzetfüzetek, könyvjelzők díját (és a postaköltséget) fedezi, ezen felül a honlap karbantartását, illetve egyéb járulékos költségeket. Mintaoldalak, tartalomjegyzék és egyéb frissítések a következő link alatt(folyamatos frissítés alatt) ITT található.


Ha szeretnétek mindennek részesévé válni, és támogatni terveiket, azt csomagokkal hálálják meg nektek, melyekben az antológián kívül több finomság is található. Mindenekelőtt azonban, hogy az antológia gyártási költségeit fedezni tudják, a Ti segítségeteket kérik. Az antológiát 300 példányban szeretnék megjelentetni.

A támogatást az indiegogo.com oldalon gyűjtik.

VIDEÓ: Magyar horror/thriller antológia, tíz alkotó rövid történeteivel és illusztrációival