Nem számítanak nagy elmozdulásra a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI által megkérdezett elemzők, akik szerint alacsony forgalmú, tipikus nyári nap várható.


Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője kiemelte: annak, hogy a görög parlament elfogadta a megszorító intézkedések második részét szerdán este, nem lesz nagy piacmozgató hatása, mivel a befektetők már beárazták a csomag elfogadását. A szakértő délután fél háromig, az egyesült államokbeli munkanélküliségi adatok megjelenéséig nem számít nagy elmozdulásra. Szűk sávban mozoghat a kereskedés csütörtökön a magyar tőzsdén, alacsony forgalomban - összegezte.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője sem számít nagy forgalomra a BÉT-en, ami vélekedése szerint enyhe pluszban zárhat. Az OTP és a Mol esetében a szerdai árak közelében mozoghat a kereskedés, a Magyar Telekomnál lehet pár forintos emelkedés - mondta.

Számos nagy egyesült államokbeli vállalat csütörtökön hozza nyilvánosságra a második negyedéves jelentését, amire reagálhatnak a piacok, mivel azonban ezek inkább egyedi vállalati eredmények, az indexeket nem befolyásolják jelentősebben - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 202,12 pontos, 0,90 százalékos csökkenéssel, 22 374,16 ponton zárt szerdán. A Mol 245 forinttal, 1,66 százalékkal, 14 505 forintra csökkent, 1,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 39 forinttal, 0,66 százalékkal, 5861 forintra esett, forgalmuk 2,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal, 404 forintra erősödött, forgalma 649,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 47 forinttal, 1,09 százalékkal, 4280 forintra gyengült, a részvények forgalma 479,3 millió forintot ért el.

Forrás: MTI