Tusványosi Finálé (TuFi) néven szombaton másodszor rendeznek futsal döntőt a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok számára.


A szervezők közleménye szerint a torna díjait az Aranycsapat legendáihoz kapcsolódóan nevezték el, így a legjobb játékos Puskás-, a legjobb kapus Grosics-, a legeredményesebb játékos az 1954-es világbajnokság gólkirálya után Kocsis-, a legjobb védő pedig a 2014-es TuFi fővédnökéről elnevezett Buzánszky-díjban fog részesülni. A dobogó tetejére felálló együttes az Aranycsapat-vándorserleget viheti magával.

A tornának, amelyen ezúttal nyolc budapesti és erdélyi csapat méri össze a tudását, jótékonysági célja is van: minden résztvevő csapat sportfelszerelésekkel támogat egy-egy székelyföldi iskolát. 

A TuFi keretében adják át a budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján összegyűjtött, több mint 500 ezer forint értékű sportfelszerelést, amelyet idén a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ gyermekei számára ajánlottak fel a torna szervezői, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club.

Forrás: MTI