A színész 71 éves volt.
 


Pénteken meghalt Roger Rees, a Nicholas Nickleby-szériában megismert, Tony-díjas színész. A wales-i születésű 71 éves Rees halálának okét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Szinte haláláig aktív volt, csak pár hónappal ezelőtt döntött úgy, hogy romló egészsége miatt visszamondja aktuális musicalszerepét, a The Visitet.

Rees karrierje akkor kapott hatalmas lökést, amikor 35 évvel ezelőtt elvállalta Charles Dickens klasszikusából, a Nicholas Nickleby élete és kalandjaiból készült színpadi adaptáció főszerepét. A Royal Shakespeare Company előadása nyolc és fél óra hosszú volt, a belőle készült felvételt négy epizódban vetítették a tévécsatonák. 1981-ben a darab a Broadway-en is debütált, és begyűjtötte a legjobb előadásnak, a legjobb rendezésnek és a legjobb színésznek járó Tony-díjat, a produkcióból készült tévés minisorozat az Államokban is képernyőre került, ezzel esélyt kapva az Emmy-versenyben: a sorozat ’83-ban meg is kapta a díjat, Rees-t is jelölték, ám végül ő nem kapott szobrocskát.

Rees később számos tévésorozatban tűnt fel, játszott a Cheers-ben, a Singles című szitkomban és Az elnök embereiben is. Moziban egyebek mellett látható volt az Egy aktmodell halálában, a Robin Hood: A fuszeklik fejedelmében, a Fridában és A tökéletes trükkben. 1989-ben megkapta az amerikai állampolgárságot. A színpadra művészeti képzése révén talált utat: díszletet festett a Wimbledon Színházban, amikor felkérték, hogy álljon be egy szerepre, melyről végül kiderült, hogy a főszerep. A Royal Shakespeare Company-val szerepelt többek között a Tévedések vígjátékában, A három nővérben, A velencei kalmárban, az Othellóban, de Broadway-szerepei száma is jelentős. Az írásban és rendezésben is kipróbálta magát, férjével, Rick Elice íróval közös Peter and the Starcatchers című darabjukat a Broadway-en is bemutatták, számos Tony-jelölése közül a rendezésért Reest és társrendezőjét, Alex Timbert is jelölték.