Megvásárolja a lettországi Baltikums AAS biztosítót az osztrák Vienna Insurance Group AG (VIG) biztosító társaság - tájékoztatta csütörtökön közleményben a VIG az MTI-t.


A Vienna Insurance Group AG szerződést írt alá a rigai székhelyű Baltikums AAS biztosító társaság száz százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. Az üzlet az illetékes hatóságok engedélyével zárható le. 

A Baltikums AAS nyolc százalékos részesedéssel rendelkezik a lettországi vagyonbiztosítási piacon, de kirendeltségei révén a litván és az észt piacon is jelen van. Életbiztosítási üzletága nincs. A 250 alkalmazottat foglalkoztató társaság 2014-ben 20 millió eurót meghaladó díjbevételre tett szert. Termékportfóliója elsősorban jármű- és kötelező gépjármű felelősség biztosításra, valamint utazási- és betegbiztosításra terjed ki. 

Lettországban a VIG jelenleg Compensa Life SE érdekeltségével képviselteti magát az életbiztosítási piacon, de a vagyonbiztosítási piacon is jelen van a Compensa Polen közvetítése révén. A Baltikums AAS megvásárlásával a VIG a lettországi biztosítási piac öt legnagyobb szereplője közé emelkedik. 

A Vienna Insurance Group (VIG) Ausztriában, valamint a kelet-közép-európai térség 25 országában működtetett 50 érdekeltsége és 23 ezer alkalmazottja révén a 180 milliós lakosságú régió egyik legnagyobb biztosító társaságának számít. 

"A VIG a baltikumi biztosítási piacon az elmúlt öt évben átlagosan évi 30 százalékos növekedést ért el" - mutatott rá az akvizíciót bejelentő közleményben Peter Hagen, a VIG vezérigazgatója. "A Baltikums AAS megvásárlása megnyitja az utat csapatunk eddigi sikereinek további kibontakoztatása előtt. Az ígéretes piaci potenciál kiaknázásával tovább kívánjuk erősíteni pozíciónkat" - tette hozzá.

Forrás: MTI