Az MSZP szerint a kormány veszni hagyja a fiatal felnőttek generációját, amely versenyképes fizetés, színvonalas munkalehetőség vagy a lakáshoz jutás hiányában jelentős versenyhátránnyal kezdi az életét.


Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arra a statisztikai adatra hívta fel a figyelmet, amely szerint a 25 és 35 év közötti magyar fiatalok 43 százaléka él otthon a szüleivel. 

Szerinte ennek az az oka, hogy egy átlagos magyar fiatalnak a tanulmányai végeztével alig van esélye elhelyezkedni a szakmájában, de ha talál is munkát, éhbérért kell dolgoznia. Lakáshoz jutni, családot alapítani sincs esélye ennek a korosztálynak - mondta a politikus, sérelmezve a fiatalok elvándorlását. 

Mikor tesz valamit a kormány a probléma megoldása érdekében? - tette fel a kérdést Bárány Balázs, felvetve annak lehetőségét, hogy a kabinet örül annak, ha a felvilágosult, nyelveket beszélő fiatalok inkább elmenekülnek az országból, "és addig sem nyavalyognak itthon a romkocsmákban a tyúkszaros, félfeudális világ miatt, amit az Fidesz az elmúlt öt évben felépített". 

Kijelentette: versenyképes fizetésekre van szükség, de le kell építeni azt az országot is, amelyben a kormány határozza meg, mikor lehet vásárolni, hol lehet cigarettát venni, milyen szakon lehet tanulni, vagy melyik lehet az első nyolc csatorna a televíziókon.

Forrás: MTI