A konteókat dédelgetők körében elterjedt az a hír, hogy 2015. szeptember 22. és 28.-a között pont lesz téve a földi civilizáció végére. Vajon a bloggerek megállapításához mit szólnak mások?

Az igaz, hogy 2014-ben a YB35 nevű óriási aszteroida kozmikus méreteket figyelembe véve hajszálnyira húzott el szeretett Földünk mellett. Mostanság azonban több blogger is ír arról, hogy a földi civilizációnak vége lesz 2015 szeptemberében. Állításukat mire alapozzák?


Vallási iratokból utalások vannak arra, hogy nem feltétlenül lesz jó mindenkinek ez az időszak. Az események akár a végítéletet is elhozhatják a Földön élők számára.

A tudósok megcáfolták az aszteroida becsapódásának esélyeit azzal, hogy a naprendszerünkben lévő óriásbolygók szinte megsemmisítik az égi vándort. Plusz még a szélsőséges légköri viszonyok miatt a Földbe való becsapódás előtt apró darabokra hullnak.

Mit mond erről a NASA?


A NASA egyelőre nem tud egy üstökös, vagy éppen egy aszteroida fenyegetéséről Földünket illetően a következendő hónapokban.

Ugyanakkor a tény az, hogy az utóbbi időkben megszaporodtak a nagyméretű meteoritok jelenléte bolygónk körül. A NASA szerint az elkövetkezendő században sem fog Földbolygónk felé érkezni jelentős méretű égi objektum. (USA Today)

Azt azonban mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy 2014-ben a YB35 óriási aszteroidát csak tavaly december végén fedezték fel. Ha ez az égi objektum, csak kicsivel eltér a Föld felé, akkor csupán az emberiségnek 3 hónapja lett volna felkészülni a következményekre.

Az YB35, ha Földünkbe csapódott volna, akkor 15 ezer megatonnányi erővel tette volna ezt, ami azt jelenti, hogy az erő felért volna a világ eddigi legnagyobb nukleáris fegyverének 150-szeresével!


Egyes elismert kutatók is azt állítják, hogy van esély arra, hogy jelentős pusztításra alkalmas meteorit, vagy aszteroida csapódjon a Földbe, ami nem feltétlenül jelentené azt, hogy a földi élet teljes egészében kipusztul.

Meglátjuk!

Forrás: borsonline