A világ legkülönbözőbb pontjairól jelentkeznek be a Caramel keresését támogató Facebook-oldalra.


Lexie Taylor a napokban ünnepelte a nyolcadik születésnapját. Amikor megkérdezték tőle, mire vágyik leginkább, azt válaszolta: szeretné visszakapni a kiskutyáját.

A kislány egy gyerekkorban jelentkező krónikus sokízületi gyulladásban szenved, ezért nagyon fontos, hogy sokat mozogjon. Motiváció gyanánt nemrég kapott egy keverék csivavát, akit Caramelnek nevezett el, és akivel elválaszthatatlan barátok lettek.

Egészen addig, amíg betörők el nem vitték a kiskutyát: nemrég betörtek Lexie-ékhez, és a tolvajok az értéktárgyak mellett Caramelt is elrabolták. A problémát nehezíti, hogy a kiskutya beteg, operációra szorul, így különösen fontos, hogy visszakerüljön.


A család hajtóvadászatot indított, mindent meg akarnak tenni, hogy visszaszerezzék lányuk legjobb barátját. Egy helyi cég 1000 fontot ajánlott fel a becsületes megtalálónak; de van egy még biztatóbb eszköz, amely segíthet – a Facebook. A szülők elindították a Find Caramel (Találjuk meg Caramelt) oldalt, amelyet 14 ezren követnek, ennyi ember próbál segíteni a kutya megtalálásában.

A szigetország minden pontján osztják a felhívásokat és a posztokat a facebookozók, de Ausztráliából, Dubajból és Indiából is jelezték, hogy szívesen segítenének.