Ahogy tegnap mi is beszámoltunk róla: miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hatósági szerződést kötött a Telenorral és a Magyar Telekommal, a két szolgáltató csak azoknál emelhet tarifát, akik beleegyeznek ebbe vagy nem jelzik, hogy nem kérnek belőle. 



A Pólus Online szerkesztősége utánajárt annak, hogy telefonon hogy módosítható illetve, hogyan tartható meg az eddigi tarifacsomag, hogyan kerülhetjük el azt, hogy a lakosság i telefonbeszélgetés díjszabását megemeljék. 

Figyelem! Az alábbi műveletet, arról a készülékről végezzék el, amelyre vonatkozóan nem szeretnének egyoldalú díjszabásemelést igénybe venni.

Elsősorban tárcsázni kell a T Mobile-os készülékről hívható ingyenes számot. Amikor a robot elmondja a díjszabás módosításra vonatkozó tájékoztatót be kell ütni a 2-es gombot, néhány másodperc múlva a 4-es gombot, majd egy pici várakozás után az 1-es, végezetül pedig a 0-ás gombot. Ekkor a szolgáltató kér egy 5 számjegyű azonosítót, amit kétszer egymás után be kell billentyűzni és megvárni a munkatárs kapcsolását, majd a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságra hivatkozva kérni az eddigi tarifa megtartásának rögzítését. 

A Telekom ügyfeleinek a szolgáltató által kiküldött értesítés kézbesítésétől számítva 15 napjuk van arra, hogy jelezzék igényüket (a számlás előfizetők a július 1-je után kézhez vett első számlájukon, a Domino-előfizetők SMS-ben értesülnek erről a szolgáltatótól), a telenorosok azonban csak június végéig, azaz keddig tehetik meg ezt - közülük egyébként június 24-e óta már többen kaptak sms-t a változásokról. Az üzenetben megadott linken keresztül személyre szabott információkat olvashattok saját díjszabásotokról és a várható módosításokról.

Minden ügyfélszolgálati csatornán, írásban, emailben, az üzletekben személyesen is lehet jelezni, ha nem fogadjátok el az emelést, de az intézkedés legkényelmesebb módja a telefonos ügyfélszolgálaton történő regisztráció. A kedvezményt kártyás ügyfelek is kérhetik, de az ő esetükben csak addig maradnak a megszokott árak, míg nem vesznek újabb feltöltőkártyát - ez ugyanis új szerződésnek számít. Rajtuk kívül azok sem élhetnek a lehetőséggel, akik május elseje után lettek előfizetők. A telekomosok itt, a telenorosok pedig itt tudnak tájékozódni bővebben a lehetőségeikről.

Ha hasznos volt a hír, nyomj egy lájkot!