Magyarországon egyedülálló kezdeményezést indított útjára a 19 éves Kelemen Frida: kifejezetten alacsony lányok számára szervez szépségversenyt. A Miss Short and Sexy döntője jövő szombaton lesz, a független szakmai zsűri többszáz jelentkező közül választotta ki két körben azt a 16 hölgyet, akik a célegyenesben megküzdenek a koronáért. 


A nevezésnek 3 fontos kritériuma volt: a lányok legyenek 
165 cm-esek vagy annál alacsonyabbak,
16 és 24 év közöttiek,
illetve hajadonok, gyermektelenek




A döntős lányok július 1. és 4. között egy felkészítő táborban vesznek részt, 4-én a budapesti megmérettetésen pedig kiderül, ki lesz az alacsony szépségek királynője és udvarhölgyei, akik többek között modellszerződést is kapnak az eszmei elismerés mellé. 

Íme néhány kép a második fordulóról:







Kelemen Frida, a szépségverseny ötletgazdája a Borsnak elmondta: ő maga is számos szépségversenyen indult már és úgy érezte, 154 centije miatt több negatív, mint pozitív tapasztalattal lett gazdagabb. "Az alacsony lányok érezhetően hátrányban vannak a magas lányokkal szemben. Pedig fotómodellként a képeken nem látszanak a méretek, csak és kizárólag az arányok" - érvelt Frida, aki ezzel a versennyel szeretne esélyt adni a hozzá hasonlóan alacsony, de a modellszakmában tehetséges fiatal hölgyeknek, akikre a Miss Short and Sexy honlapján ti is szavazhattok.