Egy ötfős szurkolói csoport az öltözőben fogott fegyvert Zarko Udovicicre, a Novi Pazar labdarúgócsapatának játékosára, aki a szombati, Rad elleni Szuperliga-mérkőzésen büntetőt hibázott. A helyi játékosok félelemben élnek, a szakszervezet segítséget vár, a miniszterelnök-helyettes a klub megszüntetését is kilátásba helyezte.


Nemcsak a görög, a szerb futballban is forr a levegő. Görögországban szerdán döntött úgy a kormány, hogy a folyamatos szurkolói rendbontások miatt leállítja a profi futballbajnokságokat , a szerbeknél viszont már kedden megjelent egy írás a Sportske.net oldalon, amely arról szól, miért kellene amatőrré minősíteni az ottani focit.

 AJÁNLOTT SPORTHÍREK 

A felsorolt okok között ott van egy friss botrány is: hétfőn egy öt főből álló szurkolói csoport bement a Novi Pazar futballcsapatának öltözőjébe, és pisztollyal megfenyegette Zarko Udovicicet, az együttes játékosát, aki a Rad elleni Szuperliga-mérkőzésen büntetőt hibázott. 


A Magyar Szó azt írta, Rasim Ljajic szerb miniszterelnök-helyettes, akit már évek óta szoros szálak fűznek a Novi Pazarhoz, megerősítette az információt, sőt azt is elmondta, hogy a fenyegetőzők a csapat autóbuszán utaztak a belgrádi mérkőzésre. "Ha hasonló eset még egyszer előfordul, meg kell szüntetnünk az egyesületet" - mondta Ljajic.

"Az öt ember közül az egyik rám fogta a fegyvert, és még egyszer megkérdezte azt, amit a társa korábban: Megbundáztad-e a mérkőzést? Néhányan voltunk csak az öltözőben, a félelem miatt senki sem tudott reagálni. Nem megyek vissza a klubba, mert nem érzem magam biztonságban" - idézte Udovicicet a vajdasági napilap.


"Lehet, hogy ez sokaknak meglepetés, de nekünk, akik ezzel a témával foglalkozunk, egyáltalán nem az, mivel soha egyetlenegy szurkolót, aki erőszakot alkalmazott, vagy fenyegetett egy játékost, nem ítéltek el. A szerbiai játékosok félelemben élnek, rettegnek, megalázva érzik magukat, és úgy várják a holnapot, hogy abban bíznak, senkitől nem kapnak pofont, senki nem gyújtja fel az autójukat, nem szegez pisztolyt a fejükhöz" - áll a közleményben.