Rómában minden egyes kő maga a történelem és egy kicsit a miénk magyaroké is. Adásunkban bemutatkozik a Szent István Ház amely a 21. században is zarándokok, turisták számára jelenti az otthont.

A Szent István Zarándokházat a Szent István Alapítvány üzemelteti, melyet 1965 december 15-én Zágon József hozott létre. 

A zarándokház célja az volt, hogy a Rómába emigrált magyar papok számára megfelelő szállást biztosítson. 

Zágon ugyanakkor fel akarta újítani – Mindszenty bíboros  szellemében – a Szent István király által alapított zarándokház ügyét és felépíttette a nemcsak egyházi személyek befogadására alkalmas, de ugyanakkor igazi zarándokházként is működő, önfenntartó intézményt. 

A Ház igazgatója és az Alapitvány elnöke Mons. Dr. Németh László Imre. 

A Ház az Olasz Szociális Turisztikai Szövetség tagja. 

A Ház minden kereskedelmi és reklámtevékenységtől mentes, nonprofit intézmény és az itt megszálló vendégek felvállalják a kereszteny értékrendet. 

A zarándokház, mint minden más egyházi jellegű szállás, nyitva áll a hoszabb-rövidebb időre a tanulmányaikat Rómában folytató diákok, dolgozók, egyházi személyek, családok, zarándokcsoportok, az Olasz Szociális Turisztikai Szövetség (CITS) egyéni és csoportos tagjai valamint minden jószándékú turista előtt, akik elfogadják és tiszteletben tartják ezen intézmény vallási jellegét.


Forrás: Pólus Média