A gázszolgáltató azzal fenyegetett egy makói családot, hogy elzárja náluk a gázt tartozásuk miatt, amelynek összege 0 forint – írja a Delmagyar.hu.
 

Különös felszólító levelet kapott a gázszolgáltatótól a minap a makói Papné Gruber Erika. A levél arról tájékoztatja, hogy a cég kezdeményezte a fogyasztó kizárását a földgázszolgáltatásból, mert tartozását nem rendezte. „Ügyfélszámláján a mai napon 0,00 forint tőketartozást és ezt meghaladóan ennek járulékait és egyéb költséget tartunk nyilván" – állapítja meg a levél, amely arról is szól, hogy ha hátralékát 8 napon belül nem rendezi, a társaság felbontja a vele kötött szerződést.

Olvasónk első döbbenetében azt sem tudta, sírjon vagy nevessen, végül úgy döntött, megmutatja nekünk a nem mindennapi értesítést. Azt mondta, az összeget illetően biztos nem elírásról van szó: ügyfélszámláján valóban 0 forint tartozás lehet, ugyanis nincs hátraléka. Korábban ugyan előfordult, hogy késve fizettek be néhány csekket, és emiatt felszólító leveleket kaptak, de már az utóbbiak miatt külön kiszámlázott összeget is rendezték.
 

Papné Gruber Erika most azt reméli, legalább ezért a nyilvánvalóan felesleges felszólításért nem kér majd pénzt tőlük a szolgáltató.

Nem kér – nyugtatta meg lapunkon keresztül a társaság szóvivője, Varga-Futó Ildikó. A szerződés felmondásáról szóló értesítés egyébként sem kerülne a fogyasztónak pénzébe, de jelen esetben a felszólító levél még csak nem is hatályos. Adminisztratív tévedésről van szó, amiért a GDF SUEZ elnézést kér. A 0 forintos számlát rendszerhiba miatt küldték ki. A problémát az okozhatta, hogy a befizetés könyvelése és a szerződés felmondásáról szóló levél kiállítása egy napon történt, így ezek sajnos elkerülték egymást. Makói olvasónknak így természetesen nem kell attól tartania, hogy gáz nélkül marad, de – tette hozzá a szóvivő – természetesen akkor sem zárták volna el a csapot, ha nem fordul lapunkhoz – a tévedés előbb kiderült volna.