A Szövetség a Jövőért Mozgalom (SZJM) szervezetei csatlakoznak a Szili Katalin vezette Közösség a Társadalmi Igazságosságért (KTI) párthoz, és annak programjához - közölte kedden az SZJM Nógrád megyei elnöke az MTI-vel.

MTI - Demus Iván, aki egyben az SZJM szóvivője is, elmondta, a szövetség tagjai, szimpatizánsai egyetértenek és támogatják a KTI célkitűzéseit, stratégiai céljait, és készek azért dolgozni. Csatlakozásukkal vállalják a KTI programjának széleskörű megismertetését is - tette hozzá.

"Egyetértünk abban, hogy a demokrácia alapja a létbiztonság, a munka, a jövő kiszámíthatósága, hiszen csak egy integrált társadalom lehet demokratikus" - jelentette ki.

Mint elmondta, fontos számukra, hogy a KTI párt valóban olyan programszövetség legyen, amely - példaadó új politikai kultúrát teremtve és képviselve - választható alternatívát kínál Magyarország gazdasági, szociális, kulturális fejlődésére, közjogi rendjének biztosítására, a társadalom békéjének megteremtése érdekében.

Demus Iván arról is beszélt, hogy Nógrád megye mindkét választókerületében ajánlásokat tettek a lehetséges képviselőjelölt személyére.