Műszaki hiba miatt a békéscsabai vasútvonalon 30-40, a ceglédi vasútvonalon pedig 20-30 perces késésekre kell számítaniuk az utasoknak, ugyanakkor a váci és veresegyházi vonalon a vonatok többsége már menetrend szerint közlekedik - közölte a Mávinform csütörtök délután az MTI-vel.

MTI -  A közleményben felidézték, hogy Murony és Mezőberény között reggel meghibásodott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés; a helyreállításon még dolgoznak. Emellett egy új szakaszon, Murony és Békéscsaba között is elromlott a technikai rendszer, emiatt a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vasútvonalon 30-40 perces késések várhatók.

Továbbá Ceglédbercel-Cserő állomás és Cegléd között is hibás a vasúti biztosítóberendezés azon a vágányon, amelyiken a főváros felé tartó vonatok közlekednek, emiatt a Budapest-Cegléd vonalon 20-30 perces késéssel közlekednek a szerelvények. Ez az InterCity és a nemzetközi vonatokat is érinti. A vasúttársaság szakemberei már dolgoznak a biztosítóberendezés helyreállításán - írták.

A tájékoztatás szerint egy-egy szombathelyi, illetve celldömölki gyorsvonatnál előfordulnak 10-20 perces késések, mert Veszprém és Herend között pályafelújítás miatt vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest-Vác, valamint a Budapest-Veresegyház vasútvonalon - ahol reggel egy vonatszerelvény műszaki hibája miatt torlódtak fel a szerelvények - a délutáni órákra jelentősen csökkentek a késések, a vonatok többsége menetrend szerint közlekedik.