A Jobbik szerint az uniós fejlesztési forrásokat felügyelő Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak sokkal komolyabban kellene vennie az offshore-cégeknek törvénytelenül adott támogatások ügyét, és mindent meg kellene tennie az ilyen esetek feltárásáért. Erről Szilágyi György beszélt keddi sajtótájékoztatóján.

MTI - Azt mondta, pártja év elején felállított munkacsoportja összesen 30 milliárd forintnyi kifizetett uniós támogatásról derítette ki, hogy ezeket átláthatatlan tulajdonosi hátterű szervezeteknek fizették ki, ezt pedig a vonatkozó jogszabályok tiltják. Ezzel kapcsolatban szeptember végén írásbeli kérdéssel is fordultak a kormányhoz, azonban Lázár János nem adott érdemi információkat a válaszában - tette hozzá.

Szilágyi György elmondta: akár feljelentést is hajlandóak tenni Lázár János ellen az említett cégekkel kapcsolatos információk megszerzése érdekében. Szerinte ugyanis a kormányzat Lázár János vezetésével akadályozza a törvénytelen pályázók megnevezését és ezeknek a támogatásoknak a visszaigénylését.