A Jobbik azt szeretné, ha a Fidesz által beterjesztett javaslattal ellentétben azoknak is járna a havi kettő ingyenes készpénzfelvétel, akiknek mínuszban van a számlaegyenlegük.

MTI - Z. Kárpát Dániel szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá: a Fidesz által hétfőn benyújtott törvényjavaslat szerint az ingyenes készpénzfelvétel csak a pozitív egyenleg erejéig jár, így akinek mínuszba kerül a számlája, azt nyugodtan megterhelhetik a hitelintézetek a díjaikkal.

Hangsúlyozta: a Jobbik a törvényjavaslat megismerése után jelezte a kormánynak, hogy több mint 2,5 millió ügyfél számlaegyenlege mutat havonta mínuszos egyenleget, legtöbb esetben több mint százezer forint mértékben. Ezzel kapcsolatban az egyik kormánypárti képviselő jelezte a Jobbiknak, hogy még szerdán módosító indítvánnyal teszik lehetővé a folyószámla-hitelesek esetében is az ingyenes készpénzfelvételt havonta 150 ezer forintig - mondta Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik ugyanakkor azt szeretné, ha ebben az esetben nem lenne felső összeghatára a készpénzfelvételnek és ezt kezdeményezni is fogják.

A Fidesz múlt pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely értelmében jövő év február 1-jétől havonta kétszer lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni a bankautomatákból, összesen 150 ezer forintot.