A Jobbik szerint vannak üdvözölhető, de vannak veszélyes pontjai is a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által a bankszövetségnek és a kormánynak megfogalmazott hatpontos ajánlásnak. Erről Z. Kárpát Dániel beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

MTI - Az ellenzéki politikus kérdésre válaszolva üdvözölte a végrehajtások azonnali felfüggesztésének tervét, veszélyesnek nevezte ugyanakkor a gyűjtőszámlák megszüntetését. A jobbikos politikus szerint ugyanis a gyűjtőszámla megszüntetésével keletkező "adósságnak" a bankok által a saját eredményük terhére történő elengedése nem elegendő.

Ismertette: a Jobbik továbbra is azt szeretné, ha a felvételi árfolyamon forintosítanák a devizahiteleket, mert álláspontjuk szerint ezzel lehetne minden indokolatlan és rosszindulatú banki költséget visszaterhelni a pénzintézetekre.

A CÖF szerdán jelentette be, hogy hatpontos ajánlást készített a bankszövetségnek és a kormánynak, amelyben a gyűjtőszámla megszüntetését, a végrehajtások azonnali felfüggesztését, a lakóhelyhez közeli bérlakás felajánlását és a biztosítékul szolgáló ingatlan értékcsökkenésének bank általi elismerését, valamint a bankok egyoldalú és tisztességtelen szerződésmódosítási gyakorlatának megszüntetését és a jogellenes módosítások visszavonását javasolják.