Vádemelést javasol a rendőrség egy szolnoki férfi ellen, aki szennyezett árpagyöngyöt értékesített - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

MTI - Pásztorné Kovács Ágnes közölte, a rendelkezésre álló adatok szerint egy, a megyei gazdasági társaságok ellenőrzésére jogosult hatóság feljelentést tett egy újszászi cég ellen, mivel megállapította, hogy a társaság nem rendelkezik megfelelő személyi, tárgyi és élelmiszer-előállítási feltételekkel. A hatóság a cégnél hét zsák növényvédő szerrel szennyezett árpagyöngyöt foglalt le.

A nyomozók a 29 éves szolnoki P. Zoltánt gyanúsítottként hallgatták ki, mivel az eljárás során megállapították, hogy a vezető beosztású férfi több mint hét tonna, növényvédő szerrel szennyezett, hántolt árpagyöngyöt értékesített. 

A rendőrség a rossz minőségű termék forgalomba hozatalának ügyében folytatott nyomozást befejezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Szolnok Járási Ügyészségnek megküldte.