Az MSZP szóvivője szerint ma százezrekkel kevesebben dolgoznak az elsődleges munkaerőpiacon, mint a kormányváltás idején.

MTI - Török Zsolt így kommentálta azt, hogy Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője - a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett foglalkoztatási adatait értékelve - korábban kijelentette: Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben.

A szocialista párt szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az ötvenes évek propagandagépezete nem működött olyan kiválóan, mint ahogyan Selmeczi Gabriella és a Fidesz kommunikációs stábja minden nap kiadja sikerjelentéseiket. "Lassan már tízmillió, húszmillió dolgozó országa lesz Magyarország" - jegyezte meg.

Török Zsolt szerint ezzel szemben a valóság az, hogy félmillió gazdasági menekült hagyta el az országot, félmillióan vannak munka nélkül, 300 ezren pedig közmunkások. Magyarországon így százezrekkel kevesebben dolgoznak az elsődleges munkaerőpiacon, mint a kormányváltás idején - közölte, hozzátéve, hogy egymillió új munkahelyet ígért a kormány, amivel "finoman szólva is le vannak maradva", hiszen nem hogy egymillió új munkahely nincs, hanem éppen ellenkezőleg, egyre kevesebb munkahely van Magyarországon.

Az MSZP kormányra kerülése esetén nagyobb jólét, nagyobb biztonság, szabadság és igazságosság jöhet el, hiszen a szocialisták győzelmével nyerhetnek a gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kisvállalkozók és a nyugdíjasok is - mondta a szóvivő, aki több munkahelyet és magasabb fizetést ígért.