Tatabányán az önkormányzat megkezdte egy üzletház és az abban lévő vasúti váróterem felújítását - mondta a polgármester pénteken az MTI-nek.

MTI - Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a mostani beruházásra a MÁV és az önkormányzat megállapodása alapján kerül sor. A felek vállalták, hogy a város és a vasúttársaság egyaránt 20-20 millió forinttal járul hozzá az állomás utasforgalmi részének megújulásához.

Pótolják az épület hiányzó üvegezését, felújítják a főlépcsőt, az épület vasszerkezetét lefestik, a váróterembe klímát szerelnek és új ajtókat építenek be, valamint wifihálózatot alakítanak ki a területen.

A polgármester hozzátette, a város április 1-jével vette át a MÁV-tól a pályaudvar, valamint Alsógalla megállóhely utasforgalmi üzemeltetését, és 5,2 millió forintos költséggel már járdát épített a peronokhoz vezető híd kijáratához, és rendbe tette a környezetet.

Schmidt Csaba emlékeztetett arra, hogy folyamatban van a Biatorbágy-Tata vasútvonal rekonstrukciójának tervezése, ebben szerepel a tatabányai pályaudvar teljes átépítése és Alsógalla megállóhely átköltöztetése.