Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Az Atlanti-óceán fölött ciklon örvénylik, amelynek hatására Izlandon és Portugáliában felhős, helyenként csapadékos az idő. Kelet-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer található. Emiatt ott, valamint a ciklon középpontokhoz tartozó frontok mentén gyakran erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. Észak-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, arrafelé a változóan felhős ég mellett néhány órára kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Szárazföldünk déli vidékein folytatódik a nyárias idő, sokat süt a nap, és a délutáni órákra 25, 30 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Spanyolországban néhol 33 fokot is mérnek. Északabbra hűvösebb van, kontinensünk középső és nyugati részén a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 20 fok között változik. Északon, északkeleten pedig 5, 10 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább egy köztes anticiklon alakítja, szárazabb levegő érkezik fölénk.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:
---------------------------------------------------

Éjszaka délnyugaton erősen, másutt változóan felhős lesz az ég. Eleinte délen, délnyugaton eső, zápor még lehet. Helyenként párássá válik a levegő. Szombaton az ország nagy részén a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de délnyugaton erősen felhős területek is lesznek. Estig csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4, 10 fok között alakul, de északon, északkeleten hidegebb lesz, néhol talaj menti fagyra is számítani kell.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 14, 19 fok között várható.