Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában:
------------------------------

Európa északkeleti és délnyugati része felett egy-egy anticiklon helyezkedik el, de a két terület időjárása eltérő. Északkeleten változóan felhős, hideg idő van, a hőmérséklet csúcsértéke helyenként a 10 fokot sem éri el. Délnyugaton ezzel szemben még nyáriasan meleg, napos az idő, a Pireneusi-félsziget déli felén 30, 32 fokig is felmelegszik a levegő. A kontinens többi részének időjárását alapvetően egy Izland feletti középponttal örvénylő, nagy kiterjedésű ciklon alakítja. A ciklon hidegfrontja a hajnali órákban Nyugat-Európa felett húzódott; hatására az Alpok előterében borult volt az ég, többfelé esett az eső.
Ez az erős hidegfront kedden a Kárpát-medence felett is átvonul; beborul az ég, és többfelé kell csapadékra számítani. Jelentősen mérséklődik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás kedd estig:
----------------------------

Hétfőn változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütés mindenütt lesz. Elszórtan valószínű zápor, nagyobb eséllyel az ország északi felén. Éjszaka nyugat felől fokozatosan beborul az ég, a Dunántúlon már sokfelé számíthatunk esőre, záporra. Kedden eleinte többfelé várható eső, zápor, délen, délkeleten egy-egy zivatar, majd délután nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, keleten valószínű további csapadék. Eleinte változó irányú lesz a légmozgás, majd hajnaltól a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, főként a Dunántúlon és a középső területeken gyakran viharossá fokozódik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúlon 12 és 15, a Dunától keletre 16 és 21 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés, hírek, Magyarország