Hódmezővásárhelyen nyílt az első, kizárólag hazai, hagyományos alapanyagokból készülő pörköltöket áruló üzlet – az ötlet azóta Szegeden is hazára lelt, két helyen is. Titok nincs: hagyma Makóról, paprika Röszkéről, de hús is csak itthoni, megbízható forrásból. Az igény állandó: sok-sok panellakó számára kivitelezhetetlen a kiváló magyaros étel bográcsban való elkészítése – ezt a piaci rést használta ki ügyes fogással a vállalkozó.
A pörköltboltokban marha-, birka-, zúza-, pacal- és sertéspörköltet kínálnak 2-3 fős adagokban mérve. Az üzemeltetők nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre: marhapörkölt csak lábszárból készül, a birkahúsnál pedig ügyelnek rá, hogy a jellegzetes faggyúíznek nyoma sem legyen az ételen – írja a szegedma.hu.
A pörköltboltokban marha-, birka-, zúza-, pacal- és sertéspörköltet kínálnak 2-3 fős adagokban mérve. Az üzemeltetők nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre: marhapörkölt csak lábszárból készül, a birkahúsnál pedig ügyelnek rá, hogy a jellegzetes faggyúíznek nyoma sem legyen az ételen – írja a szegedma.hu.
0 Megjegyzések