A Jobbik fővárosi frakciója három kerületi ingatlan eladását vizsgálná, álláspontjuk szerint aggályos, hogy a főváros lemond elővásárlási jogáról.

MTI - Losonczy Pál jobbikos frakcióvezető a közgyűlés csütörtöki ülése előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, két ingatlant az V., egyet pedig a XII. kerületi önkormányzat akar értékesíteni. Az egyik a Kossuth Lajos utcai volt Úttörő áruház épülete, amelyet 300 millió forintért akar értékesíteni a kerület, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ megállapítása szerint nem támasztható alá az elővásárlási jogról való lemondás, mivel piaci ár alatt árulják az épületet.

A másik ingatlan egy Papnevelde utcai iroda, amelyet 61 millió forintért adtak el. A XII. kerületi önkormányzat egy, a Hegyhát úton lévő volt üdülőt árul, 1,6 milliárd forintért akarja eladni, a vagyonkezelő szerint szintén áron alul.

A Jobbik arra hívja fel a kerületek figyelmét, hogy a vagyon megőrzésére tettek esküt képviselőként. Meg kell találni a módját, hogy a főváros éljen az elővásárlási joggal, az ingatlanok ne kerüljenek áron alul magánbefektetők kezébe.