A Fidesz szerint a bankokkal való paktum egyedül a bukott baloldalnak jut eszébe, amely a családok helyett mindig a bankok és a multik érdekeit képviselte.

A kormánypárt így reagált arra, hogy Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja szerint a kormány a devizahitelesek megsegítése helyett közös politikai marketingakciót kezdett a bankokkal.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében erre válaszul úgy fogalmazott: a bukott baloldal veszélybe sodorta és elszegényítette a családokat, devizacsapdába taszította őket, elvette a fizetésük felét, háromszorosára emelte a gáz és kétszeresére a villany árát.

A nagyobbik kormánypárt szerint ha a baloldalon múlna, újra a magyar családok húznák a rövidebbet: a baloldal vezetői eltörölnék a rezsicsökkentést, elvennék a családi adókedvezményt, és radikálisan csökkentenék a középosztály fizetését.

A Gyurcsány-Bajnai-szövetséggel szemben a Fidesz-kormány a családok oldalán áll: rezsicsökkentés, családi adókedvezmény és béremelési programok segítik boldogulásukat, és intézkedések sorozatával enyhítik a bajba jutott devizahiteles családok terheit - írták, hozzátéve azt is, hogy a kormányváltás óta infláció felett emelkedtek a nettó bérek és a nyugdíjak.

A közleményben megjegyezték továbbá, hogy a kabinet segély helyett munkát kínál a szülőknek a leghátrányosabb térségekben is, a rászoruló gyermekeket ösztöndíjprogramok, ingyenes tankönyvcsomag, szociális étkeztetés és nyaralás segíti.