Az expedíciósorozat alapítója szerint a Mont Blanc csúcsgerincének környékén, 4500 méter felett történhetett valami a 28 éves Bagladi Zoltánnal.

Augusztus 11-én indult útjára a hegymászó, aki az útvonal bármely szakaszán eltűnhetett  – mondta Kollár Lajos, a “Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat“ alapítója az M1 Ma reggel című műsorában. Hozzátette: az Alpok egyik legnagyobb hegye hordoz veszélyeket, bárhol félre lehet lépni, ki lehet csúszni.

Azt mondta: nem gondolja, hogy Baglani túl nagy kockázatot vállalt, hiszen a Mont Blanc ezen része egyedül is járható, és nem ez az első eset, hogy valaki önállóan vágjon neki.

Kollár Lajos szerint a csúcsgerinc környékén történhetett valami, ami 4500 méter felett van már. Ha kicsúszik valaki és szerencsétlenül esik a hegymászó, akkor is lehet baj, még ha az Alpokban jól kidolgozott is a mentés - fogalmazott.

Ha Baglani Zoltán megsérült, de még él, akkor is túl sok idő telt el, ilyen magasságban ezt nem szokták túlélni – tette hozzá, kiemelve, hogy az éjszakák igen hidegek. Az Alpokban alig akad felfedetlen útvonal, így Kollár Lajos biztos benne, nem erről van szó, hanem valószínűleg feljebb történt valami, ugyanis a lenti szakaszon egészen biztosan megtalálták volna már.