A Honvédelmi Minisztrérium pályázatokat hirdetett a honvédelmet népszerűsítő, hagyományőrző szervezetek rendezvényeinek finanszírozására, a rendezvényeken viseltkatonai történelmi ruházatok és felszerelések készíttetésére, valamint honvédelmi sportegyesületek versenyeinek szervezésére, felkészülés finanszírozására.


A pályázatokra összesen 22 millió forint forrás áll rendelkezésre, s a pályázók 100%-os vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.

A meghirdetett témakörök az alábbiak:
  1. honvéd sportegyesületek számára versenyek megszervezése, felkészülés finanszírozása, versenyeken való részvétel
  2. kulturális prpgramok finanszírozása: kultéty László huszár zászlótartó életét és korát bemutató programok, vagy hazafias honvédelmi neveléssel, a katonai történelmi-történeti hagyományokkal kapcsolatos, valamint a honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítését szolgáló rendezvények
  3. a pályázó által a  hazafias honvédelmi neveléssel, a katonai történelmi-történeti hagyományokkal kapcsolatos, valamint a honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítését szolgáló rendezvényeken viselt, használt, a magyar történelem különböző korszakaira jellemző, azt idéző katonai ruházati és felszerelési tárgyak, fegyverek,  zászlók, és a katonai táborozás eszközeinek készítése, készíttetése, javítása.

Forrás: Honvédelmi Minisztérium