Késő éjszaka gyanútlanul sétálgatott Zanzibár utcáin két fiatal nő, akik jótékonysági munkát végeztek, amikor váratlanul két férfi jelent meg, savat öntöttek a nők arcába és elhajtottak a mopeddel.


ma.hu - Súlyos égési sérüléseket szenvedett két 18 éves lány, akik Angliából érkeztek Zanzibárba és jótékonysági feladatokat láttak el. A támadás nem munkavégzés közben érte őket, a sziget nyugati részén található Stone Townban sétáltak egy éjszaka, amikor váratlanul két férfi bukkant fel, és ahogy a brit nők átsétáltak a szűk utcán, savat öntöttek az arcukba, majd mopedjeiken viharos gyorsasággal elhajtottak.

A két lányt már átszállították a szárazföldre, Tanzániába, ahol megkezdődött az orvosi kezelésük, a rendőrség eközben hajtóvadászatot indított az orvtámadók ellen. A nyomozók szerint egyelőre nem tisztázott a támadás indítéka sem, így nem tudni, személy szerint a két lány ellen irányult-e a merénylet, vagy csak épp rosszkor voltak rossz helyen. A szigeten korábban nem történt turisták elleni támadás, ugyanakkor nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az elmúlt hónapokban felerősödtek a vallási alapú feszültségek - emlékeztetett a Daily Mail.

A turisták figyelmét eddig inkább a zsebtolvajokra és a táskarablókra hívták fel, helyiek ellen viszont több támadás is történt a közelmúltban, de ezek mindegyike vallási okokra vezethető vissza. Ebben az évben négy támadást hajtottak már végre muszlim és keresztény hívek ellen, februárban pedig ugyancsak két motoros férfi lőtt le egy katolikus papot. Tavaly novemberben egy muszlim pap sérült meg savas támadásban.