Saját maga, otthon készített fénymásolóval hamis tíz és húsz-ezreseket egy 29 éves faddi férfi. A rendőrök meg vannak róla győződve: társa van a pénzhamisítónak, a férfi azonban mindent magára vállalt.

A férfi már egy ideje gyanús volt, ugyanis igencsak szeretett nagy pénzzel - leginkább tíz-ezressekkel - fizetni a Tolna és Baranya megyei, illetve Balaton környéki településeken - olvasható a teol.hu-n. A férfi kisboltokban, kocsmákban és a település árusainál is nagy pénzzel fizetett, a rendőrség pedig nyomozni kezdett, amikor már több károsult is jelezte: hamis pénzzel fizettek nekik.
A rendőrök hamarosan a nyomára is bukkantak a 29 éves faddi férfinak, aki ellen egyszer már folyt eljárás pénzhamisítási ügyben, de akkor még konkrét bizonyíték nem volt ellene. Ebben az esetben viszont már nem tartott ki a szerencséje: a rendőrség 15 alkalommal is bizonyítani tudta, hogy hamisított tíz-ezressel fizetett a csaló. A rendőrök őrizetbe vették, és gyanították: nem egyedül dolgozott, hanem egy dunaszentgyörgyi férfi segítette.
Ennek ellenére a férfi kitartott amellett, hogy egyedül követte el a bűncselekményt, állítása szerint otthon, saját fénymásolójával gyártotta a hamis pénzt. – A pénzhamisítás bűntette miatt indított eljárás nemrég lezárult, a Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály Gazdaságvédelmi Csoportja az ügyet vádemelési javaslattal a napokban megküldte a járási ügyészségnek - mondta a Teol-nak Steinbach Zsolt, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.