Leállt a szíve az 5 évesen 100 kilót nyomó kisfiúnak, akit moslékkal etettek, és az udvaron tartottak szörnyű körülmények között.


A kisfiú tulajdonképpen az udvaron élt Drăgotești községben, édesanyja moslékkal és krumplival etette, mert nem volt lehetősége egészségesebb élelmiszereket vásárolni a gyereknek, írja a Manna.
Túlsúlya miatt helyváltoztatásra képtelen volt, szállták a legyek, és szinte pucéran feküdt házuk udvarán, amikor az Adevărul napilap újságírói meglátogatták.

Miután a médiában megszellőztették a nyomorúságosan élő gyermek esetét, egy bukaresti magánklinika felvállalta a kezelését, és Alexandru egy hét alatt 3 kilót fogyott. Ezután hazaengedték a kórházból, és néhány nap alatt összeszedett egy megfázásos betegséget, melynek szövődményeként leállt a szíve. Az anyja 41 fokos lázzal szállította kórházba a gyereket, akit már nem tudtak az orvosok megmenteni.
Oana Cătănoiu, táplálkozási szakorvos elmondta, hogy a gyerek nem halt volna meg, ha a felírt diétának megfelelően étkezik. A községi gyámügyesek semmit nem tudtak a gyermek állapotáról, hozzájuk fogyatékosként volt bejelentve, a háziorvossal sem konzultáltak a szülők, egy dietetikust kerestek meg a három év alatt, mióta kiderült, hogy elhízott a gyerek. A vizsgálat után az anya eldobta a receptet.
Döbbenet, de az ügyben senkit nem vonnak felelősségre, amiért a gyermek embertelen körülmények között élt, és hunyt el.