Budapest - A Magyar Telekom Nyrt. 12,2 milliárd forint nettó eredményt ért el 2013 második negyedévében, 14,3 százalékkal többet az egy évvel korábbi 10,7 milliárd forintnál, ami a pénzügyi költségek mérséklődésének és az alacsonyabb értékcsökkenési leírásnak köszönhető.

A társaság csütörtökön közzétett, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült, konszolidált tőzsdei gyorsjelentése szerint az árbevétel a második negyedévben 156,9 milliárd forint volt, ami 7,9 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

A portfolio.hu által megkérdezett elemzők 11,53 milliárd forint nettó profitot és 151,05 milliárd forint árbevételt vártak.

Az első félévben a nettó profit 13,9 milliárd forintot tett ki, 41,3 százalékkal csökkent, a bevételek pedig 7,3 százalékkal emelkedve 313,52 milliárd forintot értek el.

A társaság a teljes évre vonatkozóan arra számít, hogy teljes éves bevétele korábbi stabil célkitűzésükkel szemben emelkedni fog, s megerősítette, hogy továbbra is az EBITDA 9-12 százalékos csökkenésével és a beruházások 5 százalékos csökkenésével számol (a spektrum akvizícióra fordított összegek nélkül) a menedzsment.