Mindeddig rendezetlen a cégtől elbocsátott négyszáz egykori dolgozó és a beszállítói számlák sorsa - nyilatkozta Lengyel Szilvia.

MTI - Az LMP szerint a kapuvári húsgyár válhat "a Fidesz Hajdú-Bét-ügyévé" - mondta Lengyel Szilvia független országgyűlési képviselő a tavaly ősszel bezárt üzem előtt tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

Lengyel Szilvia emlékeztetett, hogy mindeddig rendezetlen a cégtől elbocsátott négyszáz egykori dolgozó és a beszállítói számlák sorsa.

A rendszerváltás óta egyetlen kormányzat sem teremtett olyan gazdásági környezetet, amely szavatolta az élelmiszeripar hosszú távú versenyképességét, az ebből élő családok megélhetését - közölte a politikus. A magas áfa, a feketegazdaság térnyerése és a fejlesztések elmaradása miatt esélye sincs a Kapuvári Húsipari Zrt.-nek a fennmaradásra - tette hozzá. "A magyar húsipar sajnos, nem képes önerőből talpra állni, és láthatjuk azt is, hogy az államtól sem várhat segítséget" - fogalmazott, Pápa, Gyula és Kaposvár húsgyárának esetét hozva példaként.

Szakács Gyula, az LMP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke arról beszélt: Kapuvár térsége a Kisalföld többi részéhez hasonlóan mindig is mezőgazdasági vidék volt, de a húsgyárból elbocsátottaknak ma nincsen hová dolgozni menni.