Szeged - A Nyugat-Európából szabadságra hazatérő vendégmunkások miatt ismét többórás várakozás alakulhat ki a röszkei határátkelőhelyen már péntek hajnaltól – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

MTI - Szenti Szabolcs elmondta, a torlódás akár egész hétvégén megmaradhat. A belépőoldalon, Szerbia felől a szabadságról visszatérő vendégmunkások és a Szegedre vásárolni indulók okozhatnak tumultust.

A hatóságok ezen a hétvégén körülbelül százezer ember átlépésére számítnak Röszkén, így akár több kilométeres sor is kialakulhat.

A százados azt javasolta, hogy az autósok indulás előtt tájékozódjanak a police.hu határinformációs rovatából, ahol folyamatosan frissítik az átkelőhelyekre vonatkozó várakozási időket. A gyorsabb átlépés érdekében célszerű Ásotthalom vagy Tiszasziget felé kerülni - mindkettő naponta 7 és 19 óra között tart nyitva –, illetve a tompai átkelőt választani.

A Magyar Vöröskereszt szegedi szervezetének önkéntesei ezen a hétvégén is elsősegély-ügyeletet adnak a röszkei autópálya-határátkelőn. A rendőrök a hőségriadó miatt a hétvégén vizet biztosítanak a feltorlódott kocsisorban állóknak - tudatta a szóvivő.