Budapest - Magyar standdal jelent meg a Brnóban megrendezett Styl nemzetközi divatkiállításon a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a seregszemlén hat magyar márka mutatkozott be - tájékoztatta a HITA csütörtökön az MTI-t.

MTI - A külgazdasági hivatal közleménye szerint a Styl a Cseh Köztársaság, Szlovákia és egyben a közép-kelet-európai országok legnagyobb nemzetközi divatvására, ahol csaknem 300 kiállító mutatta be a következő szezon kollekcióit és divatirányzatait augusztus 18. és 20. között.

A 64 négyzetméteres magyar standon hat hazai márka képviseltette magát a HITA támogatásával. A látogatók Magyarország tervezői és gyártói tevékenységéből is ízelítőt kaphattak, mind az egyedi ruházat, mind a táskák és egyéb kiegészítők területén.

A magyar kiállítók több megrendelést is kaptak, főként mintarendelések formájában nagykereskedésektől és kiskereskedőktől. Kisebb helyszíni értékesítés is sikerült, továbbá több, a cseh piacon tevékenykedő ügynökkel is felvették a kapcsolatot - közölte a HITA.

Az országok közötti kooperáció erősítése érdekében tárgyalások folytak a szakmai együttműködési lehetőségekről a Cseh Bőrdíszmű Szövetséggel, valamint a Szlovák Textil és Ruházati Szövetséggel - áll a közleményben.