A Fidesz szerint visszatetszőek Józsa István MSZP-s politikus kijelentései az ország gazdasági teljesítményével kapcsolatban. A párt parlamenti frakciója ezzel az ellenzéki politikus vasárnap délelőtti sajtótájékoztatójára reagált.

MTI - A nagyobbik kormánypárt azt írta, Józsa Istvánt cserbenhagyta az emlékezete, pedig a szocialisták padsoraiban ült akkor, amikor egyhavi nyugdíjat és fizetést vettek el az emberektől, az államadósság 53 százalékról 80 százalék fölé emelkedett, a munkanélküliség megduplázódott, a gazdasági visszaesés a 7,5 százalékot is elérte, a gáz árát háromszorosára, a villany árát pedig kétszeresére emelték.

"Józsa Istvánnak és a bukott baloldalnak nincs joga kétségbe vonni a magyar emberek teljesítményét és az ország gazdasági eredményeit" - jelentette ki a Fidesz-frakció.

Józsa István a sajtótájékoztatóján azt mondta, a gazdaság első féléves adatai azt mutatják, hogy Orbán Viktor miniszterelnök gazdaságpolitikája súlyos kudarc az ország számára. Az ellenzéki képviselő szerint minden fontos gazdasági mutató tekintetében romlott az ország pozíciója, vagy stagnálnak az adatok, a jövő évi teljesítmény pedig várhatóan nem haladja meg a 2010-es értéket.