Budapest - A Fidesz szerint a szocialisták jelenleg is előszeretettel hamisítják az adatokat. Ezt Zsigó Róbert pártszóvivő közölte az MTI-vel csütörtökön, reagálva Burány Sándor (MSZP) nyilatkozatára.

MTI - A szocialista politikus szerint az Orbán-kormány gazdaságpolitikája az elmúlt évben tovább növelte az államadósságot, miközben a foglalkoztatottsági mutatók csökkentek, a hazai fizetőeszköz pedig 20-30 forintot gyengült az euróval szemben. Burány Sándor szerint emiatt a Fidesznek önkritikát kellene gyakorolnia.

A Fidesz szóvivője közleményében úgy fogalmaz, önkritikát a bukott baloldalnak kellene gyakorolnia, "hiszen ma is előszeretettel hamisítják az adatokat".

"Amióta a Gyurcsány-Bajnai-kormányt elzavarták az emberek, hazánk kilépett a gazdasági recesszióból, pénzügyileg saját lábára állt és Magyarország a foglalkoztatásban is jobban teljesít" - fogalmazott Zsigó Róbert.

Írt arról is, hogy a kormányváltás óta 160 ezerrel többen dolgoznak, a magyar államadósság csökkenő pályán van, és ez a tendencia tovább folytatódhat. A magyar családok, a munkavállalók és a nyugdíjasok minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy megerősödjenek: rezsicsökkentés, béremelési és foglalkoztatási programok, nyugdíjemelés, családi adókedvezmény segítik őket - emelte ki.

A bukott baloldal veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikája brutális államadósságot, devizahiteleket, magas rezsiterheket, legyengült családokat hagyott maga után - tette hozzá.