Az intézkedés nem érinti a megyei kormányhivatalok erdészeti igazgatóságai által elrendelt és jelenleg is érvényes tűzgyújtási tilalmak hatályát.

MTI - Azonnali hatállyal feloldja az erdőkre és fásításokra, valamint az ezek közvetlen szomszédságában található területekre július 22-én elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat a vidékfejlesztési miniszter - tájékoztatta szerdán az MTI-t a szaktárca sajtóirodája.

Az intézkedés ugyanakkor nem érinti a megyei kormányhivatalok erdészeti igazgatóságai által elrendelt és jelenleg is érvényes tűzgyújtási tilalmak hatályát, azok továbbra is érvényesek - közölte a minisztérium.

Egyben felhívják a lakosság és a kirándulók figyelmét arra, hogy a tűzgyújtási tilalommal nem érintett erdőkben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad. A tüzet felügyelet nélkül hagyni nem szabad, illetve távozás után minden esetben gondoskodni kell eloltásáról.

Az erdőterületeken kívüli avar, gyom illetve növényi hulladék égetésénél is minden esetben fokozott figyelemmel kell eljárni - közölte a sajtóiroda.